Ayurvedisk livsstilskonsult

Vill du fördjupa dig inom ayurveda?

-Då är det här utbildningen för dig!

Rasayana är grundat av mig, Dr Sangeeta Balaprakash. Jag har över 25 års erfarenhet av Ayurveda och erbjuder konsultationer, föreläsningar, kurser och utbildningar i Stockholm, samt behandlingsresor i Kerala.

Den ett år långa utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta professionellt med ayurveda eller vill fördjupa dina kunskaper inom detta område för egen del.

En ayurvedisk livsstilskonsult (Ayurvedic Lifestyle Consultant) använder ayurveda som verktyg för att främja hälsa och förebygga och korrigera obalanser i kropp och själ, genom korrekta råd om mat och livsstil. Kursen syftar inte till att diagnostisera eller bota sjukdomar, för vilket det krävs en lång ayurvedisk läkarutbildning.

Efter att ha genomgått kursen kan du söka medlemskap i Kroppsterapeuternas yrkesförbund där Ayurvediska Hälsorådgivare är en egen yrkeskategori.

INFORMATIONSTRÄFFAR

ONLINE: Via ZOOM
TID: 18.00-19.00
DATUM: Torsdagar 20/5, 10/6, 15/7, 12/8, 16/9, 14/10

Innehåll

Den här utbildningen kommer att lära dig historia och filosofi bakom ayurveda samt kunskap inom diagnostik, som tungdiagnos och pulstagning, ayurvedisk näringslära, matlagning och kännedom om kryddor och örter, tekniker för stresshantering och ayurvedisk psykologi. Efter ca ett halvår får du träna på att göra verkliga konsultationer på klienter som besöker utbildningen.

Under året ses gruppen en helg i månaden.

Aktuella datum för nästa kursomgång i Stockholm

Kursstart Höst 2021

Block 1 Nov 20 – 21, 2021
Block 2 Dec 10 -12, 2021
Block 3 Jan 14 – 16, 2022
Block 4 Feb 12 – 13, 2022
Block 5 Mar 19 – 20, 2022
Block 6 Apr 9 – 10, 2022

Pris

35 000 kr, varav 3 500 kr i anmälningsavgift som sedan dras av totalbeloppet

Block 7 May 14 – 15, 2022
Block 8 Jun 11 – 12, 2022
Block 9 Aug 13 – 14, 2022
Block 10 Sep 17 – 18, 2022
Block 11 Okt 15 – 16, 2022
Block 12 Nov 12 – 13, 2022

Finansiering

Vi erbjuder delbetalning genom HUMAN FINANS

Anmälan och mer info

info@rasayana.se

Andrea Bognar

Andera undervisar i yoga och ayurvediska rutiner. Hon är certifierad ayurvedisk hälsorådgivare för Dr.Sangeeta, fördjupad inom Yin Yoga och har gått YogaYamas yogalärarutbildnig. Dessutom har hon studerat Jivamukti yoga för David Life och Shannon Gannon i New York. Anderas klasser är ofta lekfulla flowklasser med inslag av Yin, meditation och musik.

Dr. Arun

Dr Arun V Nair är lärare och läkare vid Rasayanas filial i Kerala. Han är den person eleverna på utbildningen träffar under videolektionerna.

Dr Arun kommer från Kerala och en släkt med lång tradition av Ayurveda. Båda hans föräldrar är läkare och familjen har en klinik som hans far drivit i ungefär 40 år.  Dr Arun har en examen från Rajiv Gandhi University of health sciences och mer än tio års yrkeserfarenhet som läkare och håller sig hela tiden uppdaterad om nya metoder och utveckling inom Ayurveda.

Jenny Höglund

Jenny Höglund är certifierad ayruvedisk livsstilskonsult genom Dr.Sangeeta. Hon undervisar nu i asana, pranayama och ayurvedans grunder på utbildningen till ayurvedisk livsstilskonsult. Jenny har haft en daglig yoga- och meditationspraktik sedan 2007, gått som lärling hos Charlotte Lindström och undervisar vanligtvis grupper och individer i egen regi inom Stockholmsområdet.

Sagt om utbildningen

“Bra upplägg och mycket kunskap på ett bra utfört sätt.”

“Mycket innehållsrik bra översikt över ayurveda. Många levande och bra exempel från Sangeeta som ger förståelse på djupet hur dessa komplexa principer fungerar tillsammans.”

“Ett nytt sätt att ta hand om kroppen och vikten av enkelhet till ett bra liv. Att få förmånen att hjälpa andra människor att må bra. Självinsikt, om min kropp, vad jag behöver. Glädje, kunskap.”

“[Utbildningen har gett mig] perspektiv på livet. Verktyg för mitt dagliga liv och livssituation. Bra komplettering som fördjupar min erfarenhet som yogalärare. Möjlighet att kunna hjälpa klienter till en bättre livsstil och förståelse för sig själva, och som främjar ett bra liv och förebygger sjukdom.”

“Den har hjälpt mig att förstå hur jag ska ta hand om mig själv (och även andra). Det har varit som att lära om basic knowledge, som hur jag ska äta, vad jag ska äta, sova, tänka etc. för att livet ska bli så lustfyllt som möjligt.”

Sagt om Sangeeta

“Otroligt tacksam och glad över alla stunder tillsammans med dig och kamrater. En lära jag tar med mig hela livet för mig och alla jag kommer att möta i min väg.”

“Ett stort och varmt TACK till dig Sangeeta. Tacksam att ha fått ta del av din stora och djupa erfarenhet.”

“Stort tack för din entusiasm och otroliga kunskap som du alltid förmedlar på ett positivt och engagerande sätt!”