Ayurvediska Behandlingar

Boka Ayurvedisk Behandling

Välja våra olika ayurvediska behandlingar och boka den som passar dig

Abyhanga - ayurvedisk mjukmassage

Med varm ekologisk olja ges en mjuk, behaglig skalp och helkroppsmassage som är djupt avslappnande både för kropp och sinne. Behandlingen utförs med systematiskt lugnande, svepande rörelser och med ett relativt lätt tryck.
Behandlingen är stärkande för nervsystemet och cirkulationen samt bidrar till ökad vitalitet. Muskler och leder mjukas upp vilket gör att behandlingen lämpar sig extra bra vid stress, stelhet och frusenhet. Värmen, oljan och rörelserna renar kroppen från slaggprodukter.
Abhyanga är balanserande för alla typer men speciellt välgörande vid Vata- obalanser samt under hösten och vintern.

Vishesh - ayurvedisk djupmassage

Vishesh är en lite mer kraftfull helkroppsmassage som utförs med varm ekologisk olja, där trycket ökar jämfört med Abhyanga.
Det är en djupgående helkroppsmassage som löser upp spänningar i muskler, vävnader och förbättrar cirkulationen samt frigör slaggämnen på djupet. Avslappnande och skön om man känner sig tung i kroppen.

Marmabehandling

Marma enligt Ayurveda betyder vitala punkter i kroppen. Det finns 107 vitala energipunkter. Marmapunkter är punkter där förbindelsen mellan sinne och kropp är extra livaktig. Under behandlingen öppnas och balanseras dessa punkter med speciellt utvalda eteriska oljor som masseras in med lätt beröring. Djupt avslappnande för sinne och kropp och passar dig som vill ha en mycket subtil behandling i stillhet. Upplivar kroppens egen självläkningsprocess.
(Passar utmärkt tillsammans med Abhyanaga)

Garshan - ayurvedisk torrmassage

Uppiggande torrmassage med råsiden vantar som avslutas med varm oljemassage. Stimulerar utrensningen i lymfsystemet och eliminerar gifter bundna i fettvävnaden. Massagen förbättrar cirkulationen, matsmältningen, ämnesomsättningen samt motverkar celluliter och trötthet.
Garshan är en utmärkt torrmassage vid Kapha-obalanser samt då mycket slaggprodukter ansamlats i kroppen. Ges med fördel under våren.

Shirobhyanga - ayurvedisk huvudmassge

Shirobhyanga är en massage av huvud, ansikte, nacke och skuldror. Ges antingen utan olja eller med varm ekologisk olja. Massagen är stress reducerande och lättar på spänningar vilket bidrar till att motverka huvudvärk, värk i nacke och skuldror. Massagen stimulerar cirkulationen i huvudet och lugnar sinnet och tänkandet. Klarhet i sinnet ökar.

Ayurvedisk ansikts- och huvudbehandling

Massage av huvud, hårbotten, nacke och skuldror med varm ayurvedisk olja. Är djupt avslappnande och motverkar spänningar, huvudvärk och sömnproblem. Stimulerar blodcirkulationen i hårbotten och gynnar hårväxten.

Avspänningspaket

Perfekt för dig som vill koppla av. Detta är en skön och avslappnande kombination av abhyanga (kroppsmassage med varma oljor) och huvudmassage.

Kalari Chikilsa

Helkroppsmassage där terapeuten använder sina händer samt fötter i kombination med olika yogasträckningar. Massagen löser upp djupt liggande spänningar i nervsystemet och ger ökad rörlighet i både muskler och leder. Behandlingen utförs med kunden liggande på en madrass på golvet.

Udwarthana - torrmassage

En exfolierande torrmassage som även jobbar på djupet. En blandning av örter masserar kraftfullt med händerna (ej vantar) som tar bort döda hudceller och hjälper kroppen att avlägsna slagg och gifter. Behandlingen sätter fart på förbränningen, avlägsnar celluliter, verkar utrensande och lämnar därefter huden mjuk och len.

Kati Basti - en behandling för ryggsmärta

Ordet Kati betyder midjan och Basti betyder “att hålla varma ayurvediska ört oljor på de drabbade områdena“. En damm gjord av deg av speciell mjöl placeras över ryggslutet och fylls med varm örtmedikerad olja. Denna klassisk ayurvedisk behandling rekommenderas vid smärta, stelhet och spänningar i ländryggen, bäcken och höfter. Kati Basti kan också tas som en förebyggande behandling. Minst 3 behandlingar inom 2 veckor är rekommenderas.

Nasya - näs behandling

Nasya är ayurvedisk reningskur (för främst Kapha) från nacke och uppåt i kroppen. Det består av en näsolja med örter som smörjer slemhinnor och löser slem. Det rensar och smörjer näsgången och bihålorna. Mycket effektiv för att förebygga vårallergier, migrän, alla typer av huvudvärk, frozen shoulder etc. Minst 3 behandlingar inom 2 veckor är rekommenderas.

Podikizhi - ört påsa behandling

Podi betyder pulver och Kizhi betyder en påse.
Podikizhi (även kallad Choorna Pinda Sweda) är klassisk ayurvedisk massageteknik där bomullspåsar fyllda med en het blandning av örter används. Den hjälper till att lindra muskelvärk, ledvärk, kronisk smärta och minskar svullnad uppstått på grund av artrit och reumatism.

Akshi Tarpana - behandling för torra ögonen

Akshi på sanskrit betyder Ögon och Tarpana betyder att ge styrka. Akshi tarpana betyder att ge styrka till ögonen. Vid denna behandling görs en kapsling med ögon med degen av ett speciellt mjöl och medicinerad olja eller ghee hälls i det. Detta är en mycket effektiv behandling för stärka synen och lindra torra och brinnande ögonen. Under behandlingen bildas en damm kring ögonen och därefter fyller ljummen flytande ört ghee. Minst 3 behandlingar inom 2 veckor är rekommenderas.