Åk på ayurvedisk behandlingsresa till Kerala

 • 06:00 PM Feb 28

Rasayana arrangerar sin årliga behandlingsresa till Sree Chithra Ayurhome i Kerala, Indien, den 2 februari till den 2 mars 2018. Du väljer själv om du vill åka 14 eller 28 dagar samt när det passar dig att åka under denna period. På plats i Kerala finns Anita Ryderstedt, som är utbildad ayurvedisk livsstilskonsult från Sverige. Anita tar emot dig och ser till att du får ut det mesta möjliga av din behandlingsresa, såväl kroppsligen och mentalt som själsligen.

Ayurveda betyder “kunskapen om livet” och är något som finns naturligt inom oss alla. Olika omständigheter och yttre faktorer i det dagliga livet gör att vi lätt tappar kontakten med denna naturligt inneboende intelligens.

Grundprincipen inom ayurvedisk medicin är att varje människa är unik och har en egen individuell konstitution (sammansättning). Många av oss har sedan barnsben fått höra att vi är unika och speciella men kanske inte reflekterat så mycket mer över det. Att identifiera din specifika konstitution är nyckeln till att förstå vilka obalanser och sjukdomar som just du löper störst risk att drabbas av, hur du kan förebygga dem och hur du kan leva i harmoni med dig själv och din omgivning.

Vi åker under februari månad eftersom detta ger dig bäst förutsättningar att tillgodogöra dig alla behandlingar fullt ut. Pancha karma-behandlingar ger ofta en förhöjd vata och följs helst av en lugn period även vid hemkomst. Det underlättar därför för såväl kropp som sinne att hantera detta under en kapha-period och med ljuset på väg tillbaka vid hemkomsten i mars. Under din tid på Sree Chithra Ayurhome får du möjlighet att ta hand om dig, rensa ut sådant som stoppar upp dig kroppsligen, mentalt eller själsligen och lägga grunden för din framtida hälsa.

Läs mer nedan och kom på vårt informationsmöte onsdag den 23 augusti 2017, klockan 18.00-19.00, på LEWA Kroppsterapi, Ringvägen 107, Skanstull, Stockholm.

 

Sree Chithra Ayurhome

a2
Sree Chitra Ayurhome är en unik institution inom ayurveda. Den drivs av två framstående ayurvediska läkare, som båda kommer från familjer med över 400 års tradition av ayurvedisk kunskap. Kliniken ligger vid floden Manathala, bara 5 km från det världsberömda Guruvayur-templet.

a4

Du erbjuds traditionella ayurvediska behandlingar med välutbildade terapeuter och läkare som följer dig under din vistelse. Rummen ar genuina, enkla och rena. Det finns totalt 12 dubbelrum med luftkonditionering. Det är inget lyxhotell med guldkranar, men kvaliteten på behandlingarna och kunskapsnivån är av högsta klass. Stor vikt läggs vid personlig omvårdnad och alla behandlingar sker under uppsikt av ayurvediska läkare. Du serveras ren ekologisk örtbaserad vegetarisk mat som tillagas av kockar vid centret i enlighet med din specifika kostrekommendation och kroppskonstitution. Tanken med resan är att du under 14 eller 28 dagar ska följa ett program som anpassats efter dina unika behov och innehåller både kost, behandlingar och yoga.

 

Ditt eget individuella program i Kerala

DAG 1: Den dag du anländer på flygplatsen i Kochi möter Anita Ryderstedt upp dig tillsammans med personal från Sree Chitra Ayurhome och ser till att du på ett tryggt sätt kommer till Sree Chitra Ayurhomes center i Thrissur.

DAG 2: Ayurvedisk konsultation och lätt behandling. Om ork och intresse finns så är det möjligt att utforska omgivningen och shoppa i staden Thrissur samt göra en liten utflykt med båt längs floden, där vi stillsamt passerar indiska byar och får möjlighet att se den indiska vardagen på mycket nära hall.

DAG 3-14/ 28: Från och med dag 3 startar dina behandlingar. Under de resterande dagarna kommer du att följa ett individuellt anpassat program som inkluderar ungefär två ayurvediska behandlingar per dag, yoga och vegetarisk örtbaserad kost anpassad till din specifika konstitution.

 

a3

En dag i Kerala

06.45-07.45 yoga

07.45-09.00 frukost

09.00-11.30 behandlingar

12.00-14.00 lunch/vila

14.00-16.30 behandlingar

16.30-19.00 egen tid/ lokala utflykter/ aktiviteter

19.30 middag

20.30 slut på dagen
Efter avslutad behandling hoppas vi att du ska kanna dig helare och uppnå en känsla av lätthet i kropp och sinne. Ayurveda handlar inte bara om att bota och rätta till obalanser, utan också om att lära dig att förstå dig själv bättre och få kunskap om hur du tar tillvara på dina egna resurser – verktyg som vi hoppas du far med dig hem till vardagen.

 

Övriga aktiviteter

a6

 • Besök det världsberömda hinduiska templet Guruvayur
 • Besök Manathala Mosque, en av de äldsta moskéerna i Kerala
 • Besök Punnathurkotta Elephant Sanctuary
 • Upptäck Golden Beach Chavakkad – en strand där 500 fiskarfamiljer bor och verkar
 • Love Shore Beach Triprayar, en av alla de berömda turiststränderna i Kerala
 • Följ med på en båttur på den intilliggande Manathala-floden och njut av en naturupplevelse kantad av kokosnötspalmer och små byar.
 • Gå en matlagningskurs
 • Gå en kurs i vedisk astrologi
 • Sightseeing i Thrissur
 • Shopping

a7  a5

Praktisk information


När:
Under 14 eller 28 dagar när det passar dig under perioden 2 februari till 2 mars 2018.

Var:
Sree Chithra Ayurhome, Thrissur, Kerala, Indien

Närmaste flygplats:
Cochin international airport, Kochi, Kerala, Indien

Pris (exkl. flygbiljett och visum):
28 dagar – 35 200 SEK (inkl. 3000 SEK i anmälningsavgift, återbetalas ej vid avbokning)
14 dagar – 17 600 SEK (inkl. 1500 SEK i anmälningsavgift, återbetalas ej vid avbokning)

Har du önskemål om annan längd på din vistelse så kontakta Dr Sangeeta Balaprakash för prisuppgift.

Priset inkluderar:

 • Boende i enkelrum
 • Ayurvediska måltider
 • Behandlingar (ungefär två per dag)
 • Transfer till och från flygplatsen
 • Båttur längs med floden
 • Sightseeing i Thrissur

I priset ingår inte flyg, visum och vaccinationer. Ta reda på vad som gäller för visum och vaccination i god tid före avresan. För visum, besök: https://www.indianembassy.se.

Resegaranti:
Resan garanteras med ett minimum av totalt tio deltagare.

Kontaktperson på plats:
Under din vistelse finns Anita Ryderstedt på plats och tar emot dig, ser till att du känner dig trygg och kommer in i rutinerna på Sree Chithra Ayurhome. Hon kommer kunna hjälpa dig med eventuella frågor som dyker upp och är ett stöd under behandlingsresan. Anita är sedan augusti 2016 certifierad ayurvedisk livsstilskonsult för Dr Sangeeta Balaprakash. Hon har själv genomgått en 31-dagars renings- och vitaliseringsbehandling samt en 21-dagars uppföljningsbehandling, inklusive yoga, vid Sree Chithra Ayurhome. Anita är utbildad instruktör i medicinsk yoga, energiterapeut och verksam som sjukgymnast sedan 20 år tillbaka.

Personalen på Sree Chithra Ayurhome finns även på plats dygnet runt för att hjälpa er.

Läs mer om Sree Chithra Ayurhome:

www.sreechithraayurhome.com
www.sreechithraayurveda.com
www.ayurhomekerala.com

 

Informationsmöte:

Varmt välkommen på ett informationsmöte på LEWA Kroppsterapi där Dr Sangeeta Balapraksh berättar mer om Sree Chithra Ayurhome Center, vad du kan förvänta dig av resan och eventuella förberedelser du behöver göra.

Tid:
Onsdag den 23 augusti 2017, klockan 18.00-19.00
Onsdagen den 20 september 2017, klockan 18.00-19.00
Onsdag den 29 november 2017, klockan 18.00-19.00

Plats:
LEWA kroppsterapi, Ringvägen 107 (t-bana: Skanstull), Stockholm

Anmälan:
Anmäl att du kommer till sangeeta@rasayana.se

 

Kontakt:

Har du frågor så tveka inte att kontakta Sangeeta på mobil 070-811 22 88, eller mejla på info@rasayana.se.