Åk till Kerala i december eller februari!

  • 10:00 AM Dec 26

Rasayana arrangerar sin årliga behandlingsresa till Sree Chithra i Kerala, Indien, i februari 2019. Du kan också välja att åka på en tiodagars yoga- och ayurvedaresa över jul och nyår tillsammans med en av Sangeetas tidigare studenter. Vid bägge dessa tillfällen kommer vi att vara på Sree Chithras nya beach resort vid havet, Sree Chithra Ayur Yoga Theeram. Retreaten vänder sig i första hand till dig som bara vill skämma bort dig lite medan behandlingsresan framförallt vänder sig till dig som behöver göra en ordentlig nystart eller har problem som vi inte har möjlighet att ta hand om här i Sverige.

För att få veta mer om retreaten över jul och nyår så mailar du till Sangeeta och för behandlingsresan i februari så bjuder vi under hösten bjuder in till ett antal informationsmöten för dig som är nyfiken och vill veta mer!

Dr Sangeeta Balapraksh berättar mer om Sree Chithra, vad du kan förvänta dig av resan
och eventuella förberedelser du behöver göra.
Tid:
Måndag den 27 augusti 2018, klockan 18.00-19.00
Måndagen den 24 september 2018, klockan 18.00-19.00
Måndag den 19 november 2018, klockan 18.00-19.00
Måndag den 10 december 2018, klockan 18.00-19.00
Plats:
LEWA kroppsterapi, Ringvägen 107 (t-bana: Skanstull), Stockholm

Anmälan:
Anmäl att du kommer till sangeeta@rasayana.se
Om resan över jul och nyår: Ayurveda- och yoga-retreat
Byt decembermörkret och julmaten mot 10 dagar i värme och stillhet vid havet! Du kommer bli varmt omhändertagen och erbjudas dagliga ayurvediska behandlingar (1-2), yoga- och meditationsklasser samt örtbaserad kost, i enlighet med din unika konstitution för att uppnå balans.

Datum: 26/12 2018 (ankomst Kerala) – 5/1 2019
Anmälan: För intresseanmälan och mer information maila till sangeeta@rasayana.se.

Om resan i februari: Behandlingsresa
Du väljer själv om du vill åka 14 eller 28 dagar samt när det passar dig att åka under denna period. På plats i Kerala finns en representant för Rasayana som är utbildad ayurvedisk livsstilskonsult från Sverige. Vi tar emot dig och ser till att du får ut det mesta möjliga av din behandlingsresa, såväl kroppsligen och mentalt som själsligen.

Ayurveda betyder “kunskapen om livet” och är något som finns naturligt inom oss alla. Olika omständigheter och yttre faktorer i det dagliga livet gör att vi lätt tappar kontakten med denna naturligt inneboende intelligens.

Grundprincipen inom ayurvedisk medicin är att varje människa är unik och har en egen individuell konstitution (sammansättning). Många av oss har sedan barnsben fått höra att vi är unika och speciella men kanske inte reflekterat så mycket mer över det. Att identifiera din specifika konstitution är nyckeln till att förstå vilka obalanser och sjukdomar som just du löper störst risk att drabbas av, hur du kan förebygga dem och hur du kan leva i harmoni med dig själv och din omgivning.

Vi åker under februari månad eftersom detta ger dig bäst förutsättningar att tillgodogöra dig alla behandlingar fullt ut. Pancha karma-behandlingar ger ofta en förhöjd vata och följs helst av en lugn period även vid hemkomst. Det underlättar därför för såväl kropp som sinne att hantera detta under en kapha-period och med ljuset på väg tillbaka vid hemkomsten i mars.

Under din tid på Sree Chithra får du möjlighet att ta hand om dig, rensa ut sådant som stoppar upp dig kroppsligen, mentalt eller själsligen och lägga grunden för din framtida hälsa. Missa inte informationsmöte måndag den 27 augusti 2018, klockan 18.00-19.00, på LEWA Kroppsterapi, Ringvägen 107, Skanstull, Stockholm.

Sree Chithra Ayur Yoga Theeram


Sree Chitra Ayur Yoga Theeram är en unik institution inom ayurveda. Den drivs av två framstående ayurvediska läkare, som båda kommer från familjer med över 400 års tradition av ayurvedisk kunskap. Deras klinik ligger bara 400 meter från havet.

Du erbjuds traditionella ayurvediska behandlingar med välutbildade terapeuter och läkare som följer dig under din vistelse. Rummen är genuina, enkla och rena. Det finns totalt 12 dubbelrum med luftkonditionering. Det är inget lyxhotell med guldkranar, men kvaliteten på behandlingarna och kunskapsnivån är av högsta klass. Stor vikt läggs vid personlig omvårdnad och alla behandlingar sker under uppsikt av ayurvediska läkare. Du serveras ren ekologisk örtbaserad vegetarisk mat som tillagas av kockar vid centret i enlighet med din specifika kostrekommendation och kroppskonstitution. Tanken med resan är att du under 14 eller 28 dagar ska följa ett program som anpassats efter dina unika behov och innehåller både kost, behandlingar och yoga.

Ditt eget individuella program i Kerala
DAG 1: Den dag du anländer på flygplatsen i Kochi möter personal från Sree Chitra Ayurhome upp dig och ser till att du på ett tryggt sätt kommer till Sree Chitra Ayurhomes center i Thrissur.
DAG 2: Ayurvedisk konsultation och lätt behandling. Om ork och intresse finns så är det möjligt att utforska omgivningen och shoppa i staden Thrissur samt göra en liten utflykt med båt längs floden, där vi stillsamt passerar indiska byar och får möjlighet att se den indiska vardagen på mycket nära hall.

DAG 3-14/ 28: Från och med dag 3 startar dina behandlingar. Under de resterande dagarna kommer du att följa ett individuellt anpassat program som inkluderar ungefär två ayurvediska behandlingar per dag, yoga och vegetarisk örtbaserad kost anpassad till din specifika konstitution.

En dag i Kerala
06.45-07.45 yoga
07.45-09.00 frukost
09.00-11.30 behandlingar
12.00-14.00 lunch/vila
14.0<0-16.30 behandlingar 16.30-19.00 egen tid/ lokala utflykter/ aktiviteter 19.30 middag 20.30 slut på dagen Efter avslutad behandling hoppas vi att du ska känna dig helare och uppnå en känsla av lätthet i kropp och sinne. Ayurveda handlar inte bara om att bota och rätta till obalanser, utan också om att lära dig att förstå dig själv bättre och få kunskap om hur du tar tillvara på dina egna resurser - verktyg som vi hoppas du får med dig hem till vardagen.